Tugu Negara : Sebelum puasa bermula

Salam,

Hari beberapa hari bermula Ramadan , kami sekeluarga sempat melakukan aktiviti trekking ke Tugu Negara. Bagi pendaki seperti saya aktiviti ini hanyalah sekadar yang saya panggil negatif hiking kerana trailnya adalah untuk peringkat kanak-kanak atau orang biasa yang bukan pendaki sebenar sahaja boleh melalukan aktiviiti ini.

Awal pagi saya dan Akmal melayan aktiviti pertandingan larian selama 3 km disekitar rumah yang direkodkan melalui apps strava. Pukul 11 lebih kami bergerak ke Tugu Negara. Cuma sekitar 200 meter dari monumen biasa selepas ikan bakar ade pintu masuk ke laluan untuk letak kereta.

pintu masuk


Dari sini kena keluar menuju ke jalan iaitu pintu masuk lalu. Sepanjang laluan ada buaian, sungai, turun naik sedikit menyamai trek biasa. Ada keluarga dan kanak-kanak juga melalui kawasan ini, Pada awal pagi biasanya ramai sehingga susah untuk meletakkan kereta sehingga kereta diletakkan di jalan-jalan utama.

Hanya dalam 2 jam lebih baru selesai aktiviti ini dan kami pulang untuk makan tengahari. Sekian.photo pn80517_zps08rer6as.gif

0 comments:

Post a Comment